ERP sistem – 5 prednosti za uporabnike sistema


Obstaja veliko prednosti, zaradi katerih je implementiranje ERP sistema v vaše poslovanje, prav gotovo dobra ideja. Med glavne prednosti uporabe ERP sistema prav gotovo spadajo zvišanje produktivnosti in učinkovitosti, znižanje stroškov ter pospešitev ostalih procesov znotraj vašega podjetja. Katere so še druge prednosti oz. posledice uporabe ERP sistema?
 
1. Vedno korak pred konkurenco
 
Uvedba sistema ERP v vaše poslovanje prav gotovo zahteva tudi nekaj finančnega vložka. A lahko trdimo, da boste mnogo večji finančni delež porabili, v kolikor takšnega sistema v svoje poslovanje ne boste uvedli. Zakaj? Ker boste po nepotrebnem izgubljali čas in tudi denar z opravili, ki bi jih lahko namesto vas opravil napreden ERP sistem. Mnogi podjetniki se še vedno oklepajo starih in preverjenih metod dela, ob tem pa se ne zavedajo vseh priložnosti, ki jim zaradi takšnega načina dela bežijo iz rok. Zato naredite korak pred konkurenco in v svoje poslovanje vpeljite napreden ERP sistem s katerim boste optimizirali vaše poslovne procese, pregledno planirali vire podjetja in znižali stroške vašega poslovanja.
 
2. Reorganizirajte finančna sredstva
 
V osnovi je ERP sistem orodje, s katerim boste imeli popoln nadzor nad skoraj vsemi pomembnejšimi podatki vašega podjetja. Na enem mestu boste lahko enostavno operirali z množico podatkov, za kar ste prej potrebovali ogromno časa, večje število zaposlenih na tem področju in nenazadnje tudi več finančnih sredstev. Z uvedbo ERP sistema se bodo lahko ta finančna sredstva preusmerila drugam (v razvoj, investicije, prodajo, marketing..), zaposleni pa bodo svoj čas lahko namenili bolj produktivnemu delu.
 
3. Izboljšajte načrtovanje vaših virov
 
Brez oprijemljivih in natančnih podatkov, kar je lahko posledica neuporabe naprednega ERP sistema, boste zelo težko načrtovali prave korake za nadaljnji razvoj vašega podjetja. Vse to se spremeni z dnem, ko v svoje poslovanje vpeljete ERP sistem, saj boste v vsakem trenutku imeli popoln pregled nad vsemi viri vašega podjetja. Tako boste lahko sprejemali učinkovite in preverjene odločitve, podprte z vsemi potrebnimi vhodnimi podatki.
 
4. Podatki na voljo vedno in povsod
 
Napreden ERP sistem je zasnovan kot oblačna storitev. Le tako je vpogled v poslovanje podjetja vedno na voljo. Prav tako so vsi podatki stalno ažurirani in v vsakem trenutku boste imeli pregled aktualnega stanja v vašem podjetju. Predstavljajte si, da večino časa preživite na terenu pri delu s strankami. Predstavljate jim svojo ponudbo, jih prepričujete v nakup ali naročilo, pri tem pa nimate vpogleda v realno stanje zaloge v vašem podjetju. Kar neprijetno kajne? Takšnim in podobnim situacijam se z oblačno storitvijo naprednega ERP sistema lahko izognete.
 
5. Povežite oddelke in zaposlene med seboj
 
Prav gotovo je ena izmed večjih prednosti uporabe naprednega ERP sistema tudi ta, da lahko med seboj povežete različne oddelke in zaposlene ter tako izboljšate njihovo medsebojno sodelovanje. Verjetno ste že imeli neprijetne situacije, ko nekateri zaposleni niso imeli vseh informacij na voljo, ker jim drugi tega niso posredovali. Zdaj takšnih težav ne bo več. Oddelki bodo enostavno sodelovali med seboj, si delili informacije in skupaj pripomogli k napredku vašega podjetja.
 
V kolikor bi vas zanimala ponudba našega Hubtie ERP sistema nas prosim kontaktirajte na tel. št. 070 860 812 oziroma nam pišite na prodaja@hubtie.si.
Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap