Kako boste prvi na Googlu?


Vsak lastnik spletne strani ali spletne trgovine ima enak cilj – biti na prvi strani med zadetki na Googlu. Vsem je namreč jasno, da so prav spletna mesta, ki so med prvimi zadetki, tudi najbolj obiskana, kar v prenesenem pomenu pomeni tudi boljše prodajne rezultate. A kako priti na prva mesta pri iskalnikih kot je Google?

Prvi korak, ki ga priporočamo je, da se posvetite SEO optimizaciji. Pred leti, ko se je splet še razvijal, je bilo dovolj, da smo imeli na spletni strani dovolj ključnih besed in nekaj povezav, in že smo bili med prvimi zadetki. Žal danes temu ni več tako. Močna konkurenca med spletnimi stranmi je dvignila na višji nivo tudi pojem SEO optimizacije. Poleg tega, da morate izbrati nekaj ključnih besed, je potrebno pri SEO optimizaciji poskrbeti še za META naslove in opise, prilagojen in prijazen URL, ustrezno poimenovanje slik in ALT opise, kvalitetno, unikatno in privlačno vsebino z urejenimi naslovi in podnaslovi ter na spletnem mestu dodati interne in zunanje povezave,..

Poleg omenjene SEO optimizacije boste za skok na vrh pri spletnih iskalnikih potrebovali še spletno stran z odzivnim designom. Poleg izboljšane uvrstitve pri spletnih iskalnikih, bo odziven design vplival tudi na uporabniško izkušnjo vaših obiskovalcev. Vse več je namreč takšnih, ki do vsebin vaše spletne strani ali spletne trgovine, dostopajo s pomočjo mobilnih naprav. Na spletni strani z odzivnim designom bo uporabnik tudi preko mobilnih naprav hitro in enostavno našel informacije ter dostopal do vseh funkcij, ki jih zagotavlja klasična spletna stran.

Dodaten korak naprej boste naredili tudi, če boste poskrbeli za ustrezno hitrost nalaganja spletne strani. Dejstvo je, da 40% obiskovalcev zapusti spletno stran, v kolikor se ta nalaga več kot 3 sekunde. Predvidevamo, da si sami želite zadržati na svojem spletnem mestu prav vsakega obiskovalca. Zato poskrbite, da bo vaša spletna stran odzivna in hitra. Kaj pa vse vpliva na hitrost spletne strani? Predvsem velikost slik, strežnik na katerem gostuje spletna stran in pa seveda tudi HTML koda spletne strani.

Na uvrstitev med rezultati spletnega iskanja vpliva tudi dejstvo, ali vaša spletna stran ima SSL certifikat ali ne. Google vas skoraj zagotovo ne bo prikazal med prvimi zadetki, v kolikor vaša spletna stran ne bo vsebovala SSL certifikata in ne bo prepoznana kot varna.
 
 
Na hitro smo vam predstavili možno pot do prvih mest pri spletnih iskalnikih. Ker pa pot do vrha nikakor ni lahka, smo tu mi, da vam pomagamo. Pridružite se mnogim uspešnim podjetjem in nam zaupajte tudi sami svoj projekt. Kontaktirajte nas na 070 860 812 ali nam pošljite e-mail na prodaja@hubtie.si.
Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap