10 korakov do TOP spletne strani (3. del)

V prvih dveh delih smo že predstavili pomembne korake na poti do TOP spletne strani: določanje ciljev, načrtovanje, design, izbira agencije in CMS sistema ter programiranje.. Tokrat predstavljamo še zadnje štiri korake, ki vas pripeljejo do popolne spletne strani..

7.    Vnos vsebine

Poleg designa ima zelo pomembno vlogo na spletnem mestu tudi vsebina. Obiskovalec mora na vašem spletnem mestu dobiti informacije, ki jih od vas in vašega podjetja tudi pričakuje. Glede na dejstvo, da ste že v začetnih korakih prepoznali svoje potencialne obiskovalce in stranke, je potrebno tudi jezik in vsebino prilagoditi njim.
Internet je vizualni medij, zato je poleg kvalitetnih tekstov, potrebno poskrbeti tudi za kvalitetne fotografije na spletnem mestu. Le-te naj bodo skladne z vašo dejavnostjo. Poskrbite za visoko kakovostne fotografije, saj boste le tako dosegli željeni učinek pri obiskovalcih.

8.    SEO optimizacija

Optimizacija spletnih strani je postopek, pri katerem se spletna stran prilagodi tako, da jo spletni iskalniki prikazujejo med prvimi rezultati oziroma je njen položaj čim višji. Na sam položaj spletne strani v spletnih iskalnikih vpliva več dejavnikov, kot so tehnična optimizacija spletne strani, vsebinska optimizacija ter off-site optimizacija. Prvotni cilj optimizacije spletnih strani je doseči čim višje rangiranje za iskalne pojme, določene z analizo ključnih besed.
Optimizacija za iskalnike (SEO optimizacija) lahko reši vaše težave, saj nudi blagovni znamki priložnosti, da ustvarja konverzije (prodajo, interese, povpraševanja), ustvari tesnejše odnose s potrošniki, gradi prepoznavnost in tako pritegne še večje število potencialnih potrošnikov. Pri SEO optimizaciji je potrebno poskrbeti za izpostavitev ključnih besed, ki jih uporabite v tekstih, naslovih in meta opisih. Poleg tega je potrebno poskrbeti tudi za opise slik, ki prav tako poskrbijo za optimizacijo spletne strani (naslovi, alt opisi,..)

9.    Testiranje

Vsako spletno mesto je potrebno pred objavo tudi testirati, saj si ne želimo, da bi nas na morebitne napake opozarjali naši obiskovalci. Med testiranjem se preveri delovanje spletne strani v različnih brskalnikih in na različnih napravah. Preveri se hitrost nalaganja spletne strani, prilagajanje različnim napravam in resolucijam, poleg tega pa je potrebno preveriti tudi delovanje spletne strani v smislu notranjih in zunanjih povezav, preveri se delovanje kontaktnih obrazcev in naročilnih postopkov, preklapljanje na druge jezikovne različice,.. S testiranjem spletnega mesta poskrbimo, da bomo na spletu nastopili suvereno in brez napak.

10.    Optimizacija in vzdrževanje

S postavitvijo in objavo spletne strani ste storili velik korak k prepoznavnosti vaše dejavnosti, podjetja ali organizacije. Da pa bi na spletu vedno blesteli, je potrebno tudi v prihodnje posvetiti svojemu nastopu kar nekaj pozornosti. Poskrbite za redno ažuriranje spletnega mesta, objavljajte aktualne novice, delite svoja znanja s svojimi obiskovalci. K optimizaciji veliko pripomore tudi povezanost spletne strani z družbenimi omrežji, kjer boste s svojimi objavami obiskovalce usmerili tudi na svoje spletno mesto.

Spletni nastop je potrebno tudi redno vzdrževati ter poskrbeti za varnost vašega spletnega mesta. Na svojih spletnih straneh boste imeli veliko pomembne vsebine in informacij ter podatkov, ki jih nikakor ne želite izgubiti zaradi nedovoljenega vdora. Vdori na spletno stran, kraja podatkov in morebitna objava le teh v javnosti so lahko zelo problematični z vidika zaupanja v vas in vaše podjetje in lahko pri vaših obiskovalcih in poslovnih partnerjih povzročijo veliko nezaupanja. Poleg tega je potrebno poskrbeti tudi za varovanje osebnih podatkov v skladu z GDPR. Zato svoje spletno mesto zaupajte v delo izkušenim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za stalno varovanje spletnega mesta na najvišjem možnem nivoju.

V treh delih smo vam predstavili 10 pomembnih korakov na poti do TOP spletne strani. Sami imamo z izdelavo spletnih strani že več kot desetletje izkušenj. Zaupajo nam tako domača, kot tudi mnoga tuja uspešna podjetja. V kolikor si tudi sami želite prepoznavnega in uspešnega spletnega nastopa, nas brez zadržkov kontaktirajte na 070 860 812 ali nam pošljite e-mail na prodaja@hubtie.si.

Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap