7 dejavnikov pri izbiri ERP sistema

Z investiranjem v ERP sistem (sistem za načrtovanje virov podjetja) želijo podjetja storiti korak naprej pri poslovanju in izboljšati svoje poslovne rezultate, uspešnost in povečati prihodke ter dobiček. Pri odločitvi, kateri ERP sistem izbrati, je potrebno pozornost nameniti naslednjim funkcionalnostim, ki so pomembne pri vpeljavi takšnega sistema v poslovanje podjetja. V nadaljevanju vam predstavljamo 7 pomembnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri ERP sistema.

1.    Uspešna in enostavna integracija

Delujoča podjetja, ki se odločajo za vpeljavo ERP sistema, imajo pred samo integracijo le-tega, že vpeljan poslovni sistem in način dela. Takšen sistem je pogosto zastarel in ne omogoča napredka, zato podjetja velikokrat omejuje pri njihovem poslovanju ter razvoju. Posledično se podjetja zato odločijo za pomemben korak-vpeljavo naprednega ERP sistema.
Vpeljava sistema ERP mora biti kar se da enostavna, da podjetju in zaposlenim omogoči enostaven prehod na nov način poslovanja. Z uspešno in enostavno integracijo sistema ERP trenutni poslovni procesi delujejo nemoteno, zaposleni pa pri prehodu na nov sistem ne potrebujejo dolgotrajnega uvajanja.

2.    Uporabnost

ERP je kompleksen sistem z množico funkcionalnosti, ki pomagajo pri izvajanju poslovnih procesov. Če pa sama ERP rešitev ni uporabniku prijazna in je preveč zapletena za uporabo, potem vse te funkcionalnosti kljubujejo svojemu namenu in škodujejo produktivnosti vašega podjetja. Zato je potrebno izbrati ERP sistem, ki bo s svojo uporabnostjo poskrbel, da boste lahko izkoristili ves njegov potencial. Ponudnik ERP sistema naj vam omogoči brezplačno testno obdobje, da lahko prepoznate vse prednosti in uporabnosti izbranega sistema.

3.    Modularnost in možnost nadgradnje

Izbran ERP sistem mora biti izdelan modularno, poleg tega pa mora omogočati tudi kasnejše nadgradnje. Ponudnik ERP sistema vam mora ponuditi prilagodljivo rešitev, ki se bo prilagodila vašim prihodnjim potrebam. Pomembno je vedeti, da se potrebe podjetja po programskih rešitvah z razvojem in rastjo stalno spreminjajo, zato se mora vzporedno s tem prilagajati in spreminjati tudi izbran ERP sistem. V primeru neprilagodljivosti sistema bi morali začeti uporabljati dodatne aplikacije in programe, ki pa nikakor ne predstavljajo optimalne rešitve za vaše podjetje.

4.    Dostopnost

Do ERP sistema in vseh podatkov vašega podjetja morate dostopati kjerkoli in kadarkoli. Le tako boste imeli omogočen stalen nadzor nad poslovanjem podjetja.

5.    Upravljanje odnosov s strankami in upravljanje prodaje

Mnogi strokovnjaki so mnenja, da so odnosi s strankami in upravljanje prodaje ključni za vaše celotno in uspešno poslovanje. Tako prodajne aktivnosti, odnosi s strankami, prejemanje naročil in ohranjanje stika s kupci morajo postati del tudi vašega ERP sistema.

6.    Finance in računovodstvo

Z rastjo vašega podjetja se bodo izkazovale čedalje večje potrebe po modulu za finančno upravljanje vašega podjetja. Želja vsakega podjetja je pridobiti orodje, ki bo pomagalo racionalizirati finančne operacije podjetja. S povezovanjem z drugimi moduli bodo finančni in računovodski podatki spremljali vaše denarne tokove in vam v vsakem trenutku podali vašo finančno uspešnost.

7.    Poslovna poročila

Vodstvo podjetja mora imeti celovit pogled nad poslovanjem podjetja. Modul poslovnih poročil omogoča vodstvu podjetja, da vse svoje zbrane informacije analizira in na podlagi dobljenih rezultatov tudi sprejema nadaljnje pomembne poslovne odločitve.

V kolikor bi vas zanimala ponudba našega Hubtie ERP sistema nas prosim kontaktirajte na tel. št. 070 860 812 oziroma nam pišite na prodaja@hubtie.si.

Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap