CRM in ERP - kaj potrebuje vaše podjetje?

Skoraj vsako podjetje potrebuje za svoje delovanje tudi različne programske rešitve, ki zaposlenim omogočajo enostavnejše, natančnejše, bolj učinkovito in hitrejše delo. V vsakem podjetju se zbira, analizira in posreduje ogromna količina podatkov, nad katero bi brez pomoči različnih programskih orodij, le težko imeli popoln nadzor. Podjetniki, vodstveni delavci, prodajalci, finančniki in zaposleni na področju marketinga se pri svojem delu največkrat srečujejo z dvema kraticama: ERP in CRM.

ERP (Enterprise resource planning) v dobesednem prevodu pomeni načrtovanje virov podjetja. ERP lahko poimenujemo tudi sistem za vodenje poslovanja vašega podjetja. Z ERP sistemom tako nadzorujete poslovanje podjetja, upravljate in načrtujete finančna sredstva ter z njegovo pomočjo tudi vodite finančne in kadrovske evidence. Poleg že omenjenih evidenc, lahko s sodobnim ERP sistemom uspešno vodite tudi evidence osnovnih sredstev.

CRM (Customer Relationship Management) predstavlja sistem, ki omogoča podjetjem in njegovim zaposlenim upravljanje odnosov z njihovimi strankami. S pomočjo CRM sistema pridobimo celovit pogled na svoje stranke. V CRM sistemu lahko dostopamo do vseh pomembnih podatkov o naših strankah: osebni podatki, nakupne aktivnosti, poslana povpraševanja, marketinške aktivnosti, vprašanja strank in kupcev, podatki o vseh komunikacijah s stranko,.. S pomočjo zbranih podatkov pridobimo odlično orodje za izvajanje marketinških in prodajnih akcij.

Ali moje podjetje potrebuje ERP oz. CRM sistem?

To je vprašanje, ki si ga ob stiku z ERP in CRM sistemom, verjetno zastavi skoraj vsak podjetnik. Glede na dejstvo, da ERP sistem pokriva področja, ki so prisotna v skoraj vsakem podjetju (izdaja računov, davčne blagajne, prevzemnice, dobavnice, vodenje zalog, inventure, osnovna sredstva, delovni in potni nalogi,..), je tudi odločitev za uporabo ERP sistema običajno mnogo enostavnejša, kot je odločitev za uporabo CRM sistema.

Uporabniki CRM sistema dobro poznajo vse koristi, ki jih v podjetje prinese tak sistem. Prav tako smo prepričani, da si te isti podjetniki, dela in uspešnega poslovanja brez CRM sistema, niti ne predstavljajo več. Verjamemo, da je tudi med vami ogromno takšnih, ki bi za uspešno poslovanje, napredek in rast prodaje potrebovali CRM sistem, pa se tega niti ne zavedate. Zato smo za vas pripravili nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala pri odgovoru na vprašanje: »Ali moje podjetje potrebuje CRM sistem?«

•    Vaše podjetje posluje z večjim številom poslovnih partnerjev in strank?
•    Si želite vse podatke o partnerjih in strankah hraniti na način, da so vam le-ti dostopni vedno in takoj?
•    Želite, da zaposleni dosledno izvajajo prodajne aktivnosti in izkoristijo vse odprte priložnosti in potenciale?
•    Ali vse podatke o svojih strankah še vedno beležite v Wordu in Excelu oz. celo v fizični obliki?
•    Bi si želeli vzpostaviti utečen prodajni proces, kateremu bi sledila celotna prodajna ekipa?
•    Želite do vseh aktivnosti, ki so bile opravljene z vašimi strankami (opravljeni tel. klici, poslani e-maili, sestanki in druge aktivnosti), dostopati hitro, enostavno in na enem mestu?
•    Si želite boljšega nadzora nad aktivnostmi vaše prodajne službe?
•    Potrebujete sistem, ki bo izboljšal vaše rezultate na področju marketinga in prodaje?
•    Želite pričeti z izvajanjem e-mail marketinga in potrebujete orodje za pošiljanje masovne pošte?

Postavili smo vam le nekaj vprašanj, na katere si poskušajte odgovoriti. V kolikor na zastavljena vprašanja odgovorite s pritrdilnim odgovorom, potem to pomeni, da vsekakor potrebujete za svoje uspešno poslovanje napreden CRM sistem.

Tako z ERP kot tudi CRM sistemom, boste dobili pomembni orodji, ki bosta pomagali pri izboljšanju vašega poslovanja in vaših poslovnih rezultatov.  

Če vas zanima ponudba naprednih poslovnih rešitev, ki med drugim vključuje tudi zgoraj na kratko opisana ERP in CRM, potem nas kontaktirajte na tel. št. 070 860 812 oz. nam lahko pošljete tudi elektronsko sporočilo z vašim povpraševanjem na prodaja@hubtie.si.

 
Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap