ERP in njegove najpomembnejše lastnosti

Avtomatiziran ERP sistem je odlično orodje za upravljanje množice aktivnosti znotraj podjetja in je ključen pri racionalizaciji delovnih procesov. ERP je lahko izjemno obsežen oz. lahko ponuja nešteto različnih možnosti, ki lahko pozitivno vplivajo na vaše delo in uspešnost. Temelj vsakega ERP sistema je skupna baza podatkov, ki omogoča integriran in napreden pogled na ključne delovne procese. Skozi leta razvoja in uporabe ERP sistema se je izkazalo, da ERP odigra ključno vlogo pri izboljšanju pretoka informacij znotraj podjetij in pri povezovanju različnih služb, zaposlenih med seboj. Vse to seveda izjemno pozitivno vpliva na klimo v podjetju, na uspešnost delovnih procesov in posledično tudi na poslovne rezultate. ERP lahko izboljša tako produktivnost kot učinkovitost, s pomočjo sistema pa se lahko izboljšajo tudi storitve vezane na naše stranke in poslovne partnerje. Je izjemno orodje pri tehnološkem in procesnem povezovanju, ter pri povezovanju zaposlenih znotraj podjetja.

Organiziranost baze podatkov

Ključna lastnost ERP sistema je izjemna organizacija baze podatkov. Lahko rečemo, da je pravzaprav ključna naloga dobrega ERP sistema, da na enem mestu združi različne podatke, jih med seboj povezuje ter omogoča stalen in enostaven vpogled v bazo podatkov. Je osrednje središče za vse pomembne informacije, do katerih lahko dostopajo različni oddelki in službe znotraj podjetja. Vsi podatki in informacije se stalno posodabljajo, tako da imajo prav vsi zaposleni dostop do aktualnih podatkov.


Poenostavljeni delovni procesi

Rast podjetja velikokrat vpliva tudi na delovne procese, ki pogosto postanejo izjemno kompleksni, zahtevni in obsežni. Vse to pa pogosto pripelje do pojava napak, zamud in slabše organiziranosti podjetja. V takšnih trenutkih podjetja posegajo po različnih rešitvah, ki bi jim pomagale izboljšati nastalo situacijo. Prava rešitev je lahko samo ena – izbira pravega ERP sistema. ERP sistem bo poenostavil delovne procese na vseh področjih podjetja (proizvodnja, prodaja, načrtovanje, stranke,..) ter povečal produktivnost in izboljšal učinkovitost poslovanja.

Poslovanje v skladu s predpisi in zakonodajo


Pri izbiri ERP ponudnika se prepričajte, da boste v času uporabe sistema deležni avtomatskih programskih in zakonskih rešitev. Poslovanje v skladu s predpisi in zakonodajo je obveza vsakega podjetja. Ker pa se spremembe na področju predpisov in zakonov dogajajo izjemno pogosto, lahko spremljanje vseh sprememb vpliva tudi na delovno uspešnost znotraj podjetij. Pomembno je, da se podjetja seznanite z vsemi spremembami, a to ne sme vplivati na vaše procese dela. Zato je izjemno pomembno, da vse takšne posodobitve in nadgradnje avtomatsko opravi in v delovne procese integrira ponudnik ERP sistema. Vam pa preostane le, da se ukvarjate s svojim poslovanjem in svojim podjetjem.

Prilagodljivost sistema


Napredna ERP rešitev je zasnovana tako, da se lahko popolnoma prilagodi izkazanim potrebam znotraj podjetja. Nikoli ne posegajte po univerzalnih rešitvah, ki jih ni mogoče prilagoditi vašim zahtevam. Takšna rešitev lahko v določeni meri pomaga pri vašem poslovanju, a zavedati se je potrebno, da z uporabo neke splošne, univerzalne rešitve ne boste popolnoma optimizirali vašega poslovanja. Velikokrat se lahko zgodi, da takšen sistem, ki se ne prilagodi vašemu poslovanju, povzroči še večje zaplete oz. še bolj zakomplicira vaše poslovanje. ERP sistem, ki je popolnoma prilagojen vašemu podjetju, pa lahko popolnoma spremeni vaše poslovanje in ga dvigne na nov, mnogo višji nivo. Napreden ERP sistem se bo sproti prilagajal vaši rasti in novo izkazanim potrebam, kar je osnova za nemoteno in uspešno poslovanje.

Za več informacij o zgoraj naštetih oziroma opisanih poslovnih rešitvah smo vam na voljo na tel. št. 070 860 812 oz. nam lahko pošljete tudi elektronsko sporočilo z vašim povpraševanjem na prodaja@hubtie.si.


Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap