Kako preiti iz statusa naprodaj v status prodano?

V današnjih časih, ko konkurenca na trgu še nikoli ni bila tako obsežna in močna, se je potrebno ozreti in poseči po novih metodah prodaje. Napredna podjetja so spoznala, da se morajo pozitivno razlikovati od konkurence, če si želijo zagotoviti konkurenčno prednost in povečati svojo prodajo in donos. V množici ponudnikov, kjer se vsi poslužujejo podobnega prodajnega procesa, je težko izstopati. Zato sami izberite drugačen in moderen pristop. V prodajni proces vključite CPQ-konfigurator ponudbe.

Kakšno je trenutno stanje na trgu?


S pomočjo spleta so postali ljudje veliko bolj informirani. Preden se odločijo za nakup velikokrat poiščejo informacije o izdelku na spletu, preberejo mnenja, iščejo najugodnejšo ponudbo,..

Potencialne stranke pričakujejo predvsem sledeče:
  • prodajni proces mora biti osredotočen na kupca – potrebno je prepoznati njegove zahteve, želje in potrebe ter prodajni proces voditi v tej smeri, da izpolnimo vsa njegova pričakovanja,
  • podjetja in trgovci se morajo hitro odzivati na tržne razmere – v nasprotnem primeru bodo potencialne stranke hitro poiskale rešitev pri konkurenci,
  • stroški, kateri so v očeh potencialnih strank prepoznani kot nepotrebni, jih bodo hitro odvrnili od nakupa. Zato je potrebno takšne potencialne stroške v procesu prodaje eliminirati.

Podjetja, ki ne bodo sledila trenutnim prodajnim trendom, bodo začela izgubljati svoj tržni delež. Predvsem nova podjetja, ki so prepoznala trenutne trende v svojih prodajnih procesih, sledijo zgoraj napisanim zahtevam kupcev in jim s svojo ponudbo in rešitvami prihajajo nasproti. Podjetja, ki so odprta za spremembe, bodo sledila novim trendom.

Kako doseči, da boste pri prodaji korak pred konkurenco?


Poskrbeti morate predvsem za dvoje:
  • strankam ponudite fleksibilnost pri izbiri in nakupu vaših izdelkov in storitev ter jim s svojo odzivnostjo pridite nasproti, da zadovoljite njihove potrebe in pričakovanja,
  • omogočite svojim strankam enostaven, učinkovit in hiter nakup.

Pri svojem delovanju morate postati hitrejši, agilnejši in bolj prilagodljivi. Tehnološki napredek vam omogoča, da tudi sami posežete po dostopnih rešitvah, ki bodo vaš prodajni proces naredile sodobnejši in uspešnejši. Pri svojem prodajnem procesu se morate osredotočiti na svoje stranke, prepoznati njihove potrebe in zahteve.

Kako vam lahko konfigurator ponudbe pomaga pri tem?


Za vas lahko razvijemo unikatno rešitev-CPQ, ki bo omogočil:
  • prilagoditev izdelkov in storitev točnim potrebam kupcev,
  • natančno preračunavanje cen in marž, tako da boste potencialnim strankam vedno lahko ponudili konkurenčno ceno, ki bo tudi vam prinašala zahtevan donos,
  • napredno predstavitev vaše ponudbe in hitreje izpeljan proces prodaje.

Zdaj je pravi čas, da prehitite svojo konkurenco. S pravilnim pristopom k prodajnemu procesu, boste naredili odločen korak naprej pred vašo konkurenco. V kolikor bi želeli izvedeti kaj več o naših rešitvah nas brez zadržka kontaktirajte na 070 860 812 ali nam pošljite e-mail na prodaja@hubtie.si.

Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap