Kako se lotiti prenove spletnega mesta?


V kolikor je vaša spletna stran ali spletna trgovina nekoliko starejšega datuma oz. že sami opažate, da podoba vašega spletnega mesta in njegove funkcionalnosti niso več v koraku s časom, potem zagotovo že razmišljate tudi o prenovi svojega spletnega nastopa. Kako se lotiti prenove spletnega mesta, da boste zagotovo zadovoljni s končnim rezultatom? V nadaljevanju predstavljamo nekaj kratkih nasvetov..

Prenova spletnega nastopa mora biti strateško in ciljno zasnovana. Spletni nastop je močno marketinško orodje in v veliki večini primerov, bodo potencialne stranke do vašega podjetja prišle prav z obiskom vaše spletne strani ali spletne trgovine. Pomembnejši koraki pri prenovi spletnega mesta so:

•    Postavite si jasno zastavljen cilj, ki ga želite doseči s prenovo spletnega mesta.

Morebiti imate na spletni strani zadosti obiska, svojim obiskovalcem pa želite ponuditi zgolj osvežen in bolj privlačen izgled vašega spletnega mesta? Želite povečati prodajo spletne trgovine? Želite ustvariti bolj prodajno stran oz. želite na strani nekoliko bolje izpostaviti vaše reference in znanja? Različnih želja in ciljev je lahko ogromno. Že pred samo prenovo pa morate sami pri sebi razmisliti o vašem cilju, ki ga želite doseči. Svoj cilj morate predstaviti tudi izdelovalcu spletnega mesta. Ta bo prenovo spletne strani oz. spletne trgovine prilagodil predstavljenemu cilju. V kolikor izdelovalec spletnega mesta ne bi imel informacije o vaših željah in ciljih, bi se znalo zgoditi, da bi prenovo vodil v popolnoma drugi smeri od vaših želja. Če pa boste skupaj sledili enakemu cilju, obstaja velika verjetnost, da boste s prenovo ta cilj tudi dosegli.

•    Izberite izkušeno in usposobljeno ekipo strokovnjakov

Z izbiro agencije, ki bo poskrbela za prenovo vaše spletne strani, boste naredili enega izmed najpomembnejših korakov na poti prenove. Pri izbiri bodite pozorni na usposobljenost in znanja, ki jih v agenciji posedujejo. Prav tako si oglejte njihove pretekle projekte in reference, pomembno pa je tudi, da si pridobite informacijo o CMS sistemu, v katerem bodo izdelali vaš spletni nastop. Izkušeni strokovnjaki bodo prisluhnili vašim željam, znali bodo slediti vašim ciljem, s svojimi izkušnjami in znanji pa vam bodo znali tudi uspešno svetovati, vas usmerjati in tudi educirati na področju spleta in spletnega nastopa.

•    Načrtujte aktivnosti v zvezi s prenovo spletnega mesta

Prenovo spletnega nastopa je potrebno ustrezno načrtovati. Velikokrat se zgodi, da se stranke ne zavedajo obsežnosti projekta prenove. Dosti je strank, ki verjame, da sami s prenovo nimajo prav veliko in bodo za vse poskrbeli pri izbrani digitalni agenciji. S tehničnega vidika gledano je temu zagotovo tako. A s strani naročnika je še vedno potrebno zagotoviti kar nekaj gradiva (vsebine, slikovni material, novice,..) in pa tudi časa, ki bo namenjen usklajevanju idej. Zato se na prenovo tudi sami ustrezno pripravite in nekaj delovnega časa rezervirajte tudi za ta projekt.

V kolikor želite biti popolnoma prepričani v uspeh prenove spletnega mesta, prepustite svoj spletni nastop HubTie strokovnjakom. Pošljite nam povpraševanje na info@hubtie.si ali pa nas pokličete na 070/860-812.

Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap