Uspešno integriran CPQ lahko vašemu podjetju prinese ogromne koristi

Z uspešno integriranim CPQ-jem (konfigurator ponudbe) lahko na področju ponudbe in prodaje dosežete ogromen napredek in uspeh. Samo z uspešnim vodenjem projekta in pravilnim pristopom boste dosegli, da z integracijo konfiguratorja dosežete zastavljene cilje. V nasprotnem primeru lahko pride do tega, da se koristi same integracije dosežejo veliko kasneje kot bi se sicer oz. se lahko projekt celo tudi ustavi.

Največkrat do takšnih težav pride iz naslednjih razlogov:
•    doseči želite preveč v prekratkem časovnem obdobju,
•    pozornost posvečate nepotrebnim podrobnostim, ki upočasnjujejo sam proces,
•    kot uporabnik ne sprejemate v popolnosti vseh rešitev, ki so predvidene,
•    za svojo rešitev ste izbrali napačnega ponudnika.

Pa pojdimo po vrsti. Kako boste izbrali pravega ponudnika za rešitev vaših težav?


Izberite ponudnika, ki ima izkušnje na omenjenem področju. Integracija konfiguratorja ponudbe je unikaten proces, saj nobeno podjetje ne prodaja popolnoma enakih izdelkov ali storitev kot drugo. Zato je potrebno tudi pri izbiri rešitve poiskati takšnega ponudnika, ki lahko zagotovi unikaten in prilagodljiv sistem, ki bo ukrojen po vseh vaših potrebah in zahtevah.

Po izbiri ustreznega ponudnika rešitev pa morate slediti še naslednjim korakom:
•    V podjetju oblikujte delovno skupino oz. določite skrbnika, ki bo ponudniku rešitev pri vpeljavi konfiguratorja nudil popolno podporo in mu zagotavljal vse potrebne informacije. Sami namreč poznate svoje podjetje in svojo ponudbo najbolje. Poleg tega so tudi vaše dosedanje izkušnje pomemben vir informacij, ki bodo omogočile razvoj uspešnega konfiguratorja.
•    Osredotočite se na problem, ki ga želite rešiti. Pogosto se ljudje osredotočajo na to, kako izboljšati obstoječe procese. Pogosto je bolje narediti korak nazaj in začeti pri osnovah vašega poslovanja. Vprašajte se, kaj želite z nadgradnjo vašega poslovanja doseči in skupaj s ponudnikom rešitev sledite svojemu cilju.
•    Iskanje rešitve je vedno postopek, ki ga tvori več korakov oz. faz. Če že takoj na začetku poznamo naš cilj, pa le redko takoj najdemo pot do tja. Da bi konfigurator zablestel v polnem sijaju in popolnoma upravičil vsa pričakovanja je potrebno velikokrat narediti še kakšno korekcijo in nadgradnjo. A na koncu boste hitro prišli do zaključka, da se je potrpežljivost izplačala, saj bo vaš prodajni proces kmalu postal uspešnejši in donosnejši.

Sami smo konfigurator ponudbe uspešno integrirali v kar nekaj prodajnih procesov pri uspešnih podjetjih doma in v tujini. Tudi sami lahko postanete podjetje, ki bo uspešno sledilo prodajnim trendom in v svoj proces prodaje vgradilo CPQ. Z veseljem vam bomo pomagali izboljšati vaše prodajne rezultate, zato nas brez zadržkov kontaktirajte na 070 860 812 ali nam pošljite e-mail na prodaja@hubtie.si.Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap