Zakaj brezplačne spletne strani niso najboljša izbira


Že nekaj časa je moč opaziti, da se vse več oseb in podjetij zaveda pomembnosti kvalitetnega spletnega nastopa. Zato izdelavo spletnih strani zaupajo usposobljenim strokovnjakom, ki stran postavijo v izbranem zaprtokodnem sistemu. Kljub temu, pa je še vedno kar visok odstotek takšnih, ki se še vedno poslužujejo brezplačnih rešitev oz. rešitev, ki vsaj na prvi pogled delujejo brezplačne. Vsem dobro znani WordPress, Wix, Weebly in še nekaj drugih ponudnikov, omogočajo postavitev brezplačne spletne strani. Nekateri omogočajo tudi brezplačno gostovanje in registracijo na njihovi poddomeni. A na prvi pogled privlačne rešitve, se v veliko primerih ne izkažejo za najboljši izbor. Zakaj? Preberite v nadaljevanju našega bloga.

Omejitve pri izgledu in funkcionalnostih

Vsako podjetje si želi doseči visok nivo prepoznavnosti, saj bodo le tako lahko izstopali med svojo konkurenco. S prepoznavnostjo se poveča tudi možnost uspeha, saj imajo prepoznavna podjetja več strank in kupcev, posledično pa to prinese tudi boljše poslovne rezultate. Na prepoznavnosti pa bomo zelo težko gradili, v kolikor bomo svojo spletno stran izdelali na eni izmed brezplačnih predlog, ki jo uporablja že nešteto drugih podjetij. Takšne predloge so običajno zelo preproste in nikakor ne morejo v popolnosti izraziti karakterja in značilnosti vašega podjetja. WordPress in njemu podobne rešitve ponujajo tudi nekaj bolj dodelanih grafičnih predlog, ki pa niso več brezplačne. Brezplačna ni tudi izdelava unikatne spletne strani, a zagotovo bo takšna stran svojo ceno odtehtala s tem, ko boste na trgu nastopili suvereno, odločno in s prepoznavno podobo.

V kolikor boste posegali po brezplačnih oz. na videz brezplačnih rešitvah, boste na mnogo omejitev naleteli tudi na področju funkcionalnosti. Tudi na našem trgu obstaja že nekaj podjetij, ki so se specializirali za izdelavo spletnih strani v WordPress-u in ponujajo tudi programiranje dodatnih funkcionalnosti in razvoj dodatnih rešitev. A takšne rešitve so običajno kar velik finančni zalogaj za naročnika, poleg tega pa takšne strani s seboj nosijo še nekaj drugih pomanjkljivosti, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Počasne spletne strani z veliko nepotrebnega »balasta«

Stranke, ki pridejo k nam in so se v preteklosti posluževale prej omenjenih »brezplačnih« rešitev, so kot eno izmed največjih težav izpostavile počasno nalaganje njihovih spletnih strani. Razlog za to je potrebno iskati v ogromni količini nepotrebnega »balasta«, ki se nahaja na brezplačnih spletnih straneh, ki so izdelane v odprtokodnih sistemih. Stran, ki je npr. izdelana v Wordpress-u bo poleg funkcionalnosti, ki jih želite imeti in jih tudi resnično potrebujete, vsebovala tudi ogromno drugih funkcionalnosti, ki jih vi in vaše podjetje ne potrebujete. To je posledica tega, da želijo pri omenjenem odprtokodnem sistemu zadovoljiti želje širšega kroga uporabnikov. Zato izdelajo univerzalne predloge z velikim naborom funkcionalnosti, tako da lahko vsakdo najde rešitev zase. Takšna rešitev pa je običajno vzrok za počasno nalaganje spletne strani, ki lahko od obiska odvrne večje število potencialnih obiskovalcev, strank in kupcev. V kolikor si ne želite, da bi do tega prišlo, se odločite za izdelavo unikatne spletne strani v izbranem zaprtokodnem sistemu. Tako boste zagotovo imeli na spletni strani zgolj rešitve, ki jih vaše podjetje resnično potrebuje.

Slabše rangiranje pri spletnih iskalnikih in vprašljiva varnost spletne strani

Spletne strani, ki so izdelane v odprtokodnih sistemih, že v osnovi rangirajo veliko slabše, kot rangirajo spletne strani, ki so izdelane v naprednejših zaprtokodnih sistemih. Zaprtokodni sistemi omogočajo boljše rangiranje zaradi urejenih in veliko krajših programskih kod. Z visokim rangiranjem pri spletnih iskalnikih pa se povečajo tudi naše možnosti za dober obisk spletne strani. Dostopnost kode pri odprtokodnih sistemih ter mnogi vtičniki in teme tretjih oseb so razlog, da so takšne spletne strani manj varne od rešitev, ki jih predstavljajo unikatne spletne strani.

HubTie CMS omogoča izdelavo unikatnih spletnih strani, ki bodo v popolnosti održale značaj in vrednote vašega podjetja. Poleg tega je tudi kasnejše samostojno urejanje vaše spletne strani veliko enostavnejše in prijaznejše, kot bi bilo urejanje v katerem izmed odprtokodnih sistemov.

Zaupajte izdelavo svoje spletne strani strokovnjakom. Pošljite nam mail na info@hubtie.si ali pa nas pokličete na 070/860-812.

 
Copyright © HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio - Sitemap